Skidsemester under sportlovet 2023

För många är en härlig skidresa det bästa sättet att spendera sportlovet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare, kör carvingskidor eller snowboard så har vi med all säkerhet ett erbjudande som passar. Välj mellan boende i lägenhet eller ett mysigt pensionat/hotell med halvpension. Sportlovet 2023 närmar sig! På vår webbplats kan du leta efter de upplägg som passar dig och familjen eller kompisarna allra bäst.

Skidsemester under sportlovet 2023
Skidsemester under sportlovet 2023

Varför är en skidresa under sportlovet en bra idé?

En självklart fördel med att välja sportlovet för sin skidresa är skolloven. För barnfamiljer som måste anpassa sig efter barnens ledighet är sportlovet det perfekta datumet. Finns det något härligare sätt att spendera sportlovet på, än med en skidresa med nära och kära? Under sportlovsveckan väntar dessutom vanligtvis perfekta snöförhållanden i backarna. Välpreparerade pister och orörda djupsnöområden väntar på att utforskas!

Vilka skidregioner ska man satsa på för skidresan över sportlovet?

Samtidigt som svenskar har sportlov firas det karneval eller "fasching" i de flesta skidområden i Österrike, Schweiz och Tyskland, med festliga events och bra drag på after ski. I skidregioner som Zillertal, Jungfrau och Kleinwalsertal varvas fantastisk skidåkning med uppsluppen karnevalsstämning. I Frankrike, å andra sidan, går det lite lugnare till. Där firas inte karneval lika stort. Här finns en rad olika skidområden som till exempel Les 3 Vallées, som är Frankrikes största sammanhängande skidområde, eller mer lättöverskådliga skidområden som Chamrousse och Valfréjus.

Om man alltså vill ha det lite lugnare under sportlovet kan Frankrike vara ett bra val. Har man däremot inget emot lite extra festligheter på kvällarna så ska man definitivt ge sig iväg till Tyskland, Österrike eller Schweiz.

Vilka aktiviteter och events arrangeras i skidområdena under sportlovet?

Tack vare karnevalsfestligheterna erbjuds extra många aktiviteter och events i skidområdena under sportlovsveckorna. Tyrolen är något av karnevalsfirandets hjärta i Österrike. I orterna kring Arlberg, i Zillertal och i Ischgl arrangeras en rad karnevalståg och föreställningar med handgjorda masker, avancerade utklädnader och glada färger. Folktron säger att det glada firandet ska jaga bort vintern och hjälpa våren på traven. I Innsbruck och omgivningar firas "den femte årstiden" med dans, sång och symboliska ringkamper.

Vad ska man tänka på inför skidresan över sportlovet?

Sportlovsveckan är alltid en av årets mest populära skidveckor, och man bör tänka på att boka sin skidsemester i god tid, för att ta del av de bästa erbjudandena. Under ditresan kan det vara bra att tänka på att motorvägar och gator är extra fulla av skidresenärer, och att man bör sätta sig i bilen extra tidigt.