Vänligen ange barnens ålder vid ankomstdatum
  • Value is required and can't be empty
Kundomdömen

Maria Alm

401 Antal omdömen:

98 % Rekommendationsnivå:

Ort 9,4
Skidområde 9,3

Skidområde Hochkönig

Information om skidområdet
Högsta punkt: 1 900 m Kabinbanor: 7
Lägsta punkt: 800 m Pister totalt: 120 km
Höjd skidort: 800 m
Pister:
52 km
Liftar totalt: 34
Pister:
41 km
Släpliftar: 19
Pister:
27 km
Sittliftar: 8 Opistade nedfarter: 8 km

Skidområde Hochkönig

Liftkortet ”Ski amadé” erbjuder pistglädje med 760 pistkilometer och 270 liftanläggningar (se skidregion). Ett enda liftkort räcker alltså därmed för regionerna "Salzburger Sportwelt", "Schladming-Dachstein", "Gastein", "Hochkönig" och "Großarltal". Här får definitivt varje åkare valuta för pengarna!

Maria Alms lokala berg, skidområdet vid Hochkönig (2 941 meter), är framför allt känt för sin höga snösäkerhet. Skulle det dock inte snöa lika mycket som man hoppats svarar snömaskiner för ostörd åkglädje. Med 120 km perfekt preparerade pister, 8 km opreparerade nedfarter, och 36 moderna liftar erbjuder det barnvänliga skidområdet skön åkning för alla vintersportälskare. Den svåraste pisten är den 1 km långa Hochmaist. Även i Maria Alm, vid Aberg-Langeck (1 900 meter), finns utmanande nedfarter, som även nybörjare kan ta sig ner för. Freestyle-fans kan gå loss i snowparken med tables, slides och jumps vid Aberg. Dessutom finns även några härliga freeridemöjligheter där. Mellan de olika områdena kör en skidbuss som är gratis för innehavare av liftkort.

Med "Königstour" erbjuder Skiregion Hochkönig en vacker skidrunda – en av de längsta i Alperna. Sträckan är 35 km lång och passar bra som en dagstur för hela familjen. Sedan 2012 förbinder Königstour skidområdena Mühlbach, Dienten och Maria Alm med varandra, och 2014 utnämndes sträckan till bästa skidrunda. Från och med vintern 2018/19 är även det lokala skidområdet i Maria Alm förbundet med huvudskidområdet vid Aberg. Därmed finns en direkt ski-in/ski-out-förbindelse till Königstour från Maria Alm.

Vill du dela alla intryck som du har samlat under skiddagen med vänner och släkt? Inga problem! I skidområdet Hochkönig finns det flera Wi-Fi-hotspots . Där ges en enkel och kostnadsfri internettillgång vid funparks, liftstationer och stugor. Som första österrikiska linbana är Kings Cab dessutom utrustad med en Wi-Fi-hotspot.
Klicka här för att förstora pistkartan.

Kvällsskidåkning Maria Alm

Österrike bjuder på en rad möjligheter för kvällsskidåkning. Och det gäller även Maria Alm vid Hochkönig. Flera gånger i veckan lyses pisten vid Simmerl-liften upp, mellan kl 18.30 till 21.30. Förutom avslappnat kvällsskidåkningsnöje i nedfarten, erbjuds även åkning kvällstid i nybörjarparken Natrun, där alla fans av freestyleåkning kan gå loss. Kvällsliftkorten för kvällsskidåkning kan köpas på plats. Den som har ett "Hochkönig Card" får gratis kvällsskidåkning en gång per vistelse.

Ytterligare en höjdpunkt på kvällen är Snow-Show i "Magic Area" vid Simmerl-liften, som arrangeras varje tisdag från kl 21 från slutet av december till mitten av mars. Här kan man titta på formationsskidåkning, freestyle- och stuntåk samt fackelvandringar och fyrverkerier. Inträdet är gratis.

After Ski Maria Alm

Vid Abergs dalstation bjuder ”skärmbarerna” in till att låta dagen klinga ut i en glad atmosfär. I närliggande Dienten inne på t.ex. "Bründlstadl" väntar ordentlig after ski. Den som inte har fått nog efteråt kan festa vidare i Maria Alm inne på "Dorfstadl", med en cocktail i "Almbar" eller på baren "Riverside".

Lite lugnare är det i de traditionella restaurangerna, där du kan skämma bort gommarna med läckra specialiteter som wiener tafelspitz, lammbratl med knödel eller ostfondue.

För aktiva gäster finns det fina möjligheter att njuta av Hochkönigs vinterlandskap även utanför skidbacken. En stor mängd skidturer och 85 km vandringsvägar väkomnar dig till det snöiga bergslandskapet. Här finns även snöskovandringar och rodelturer. I Maria Alm finns två upplysta rodelbanor. För den som gillar att bada finns även en simhall.

Snowpark: Blue Tomato Kings Snowpark Maria Alm

Skidområdet Hochkönig väntar med 3 olika snowparker! Den kanske häftigaste är "Blue Tomato Kings Park". Med en längd av 1,8 km börjar snowparken direkt vid bergstationen för kabinbanan "Kings Cab". Uppsättningen låter sig utforskas: med boxar, butter-boxar, jibs, kickers, rails, jumps, tubes och specialhinder blir ingen besviken, varken nybörjare eller riktiga freestyleproffs. Efter en rejäl och lång runda kan du slappna av i liften Kings Cab Gondel med Wi-Fi-anslutning, och sedan ge dig ut och testa en ny linje.

Den som vill testa hela freestyleutbudet i Hochkönig har ytterligare två parker att besöka. "Snowpark Natrun" vid liften Simmerlift har lite enklare hinder, och passar därför bäst för nybörjare och barn. "Livingroom Snowpark" i Mühlbach, belägen på 1 500 meters höjd vid foten av Mandwände, sköts om varje dag och erbjuder med Advanced och Beginner Line något för både nybörjare och erfarna åkare. Två höjdpunkter är extra värda att nämna. Parken är utrustad såväl med speglar som livekameror och har även ett fett ljudsystem. Här kan du "shredda" till skön musik och analysera åket online efteråt. Dessutom kan snowboardåkare och freeskiers låta sig coachas mot en mindre kostnad två gånger per vecka. Det lönar sig alltså att besöka "Livingroom Snowpark". Parken i Maria Alm passar särskilt bra för nybörjare och barn och är uppdelad i snowparken "Schönanger" och snowparken "Natrun am Simmerllift".

Sedan säsongen 2014/15 finns dessutom en funslope vid Aberg, och hetast i den 850 meter långa backen med tunnlar, vågkurvor, småhopp och maskotar är en "snäcka" med en diameter på 30 meter.

Med 14 snowparker är Ski amadé ett absolut freestyle-eldorado!

Skidområdet Hochkönig var inte det du sökte? Ta i så fall en titt här: Skidområden Österrike

Experttestresultat för Hochkönig

Testresultatet för Hochkönig baseras på betyg lämnade inom våra toppkategorier, kategorier för specialintressen samt övriga kategorier. Dessa påverkar sedan det samlade betyget i olika hög grad.

Totalbetyg i testet

(4,4 av 5 stjärnor)

Toppkategorier
Betyg lämnade för dessa kategorier räknas dubbelt i resultatet.

Liftar och bergbanor
Snösäkerhet

Kategorier för specialintressen

Familjer och barn
Nybörjare
Erfarna åkare och freeriders
Snowparker
Längdskidåkning och spår

Övriga kategorier

After ski
Orientering (pistkartor, informationstavlor och skyltning)
Bergsrestauranger, stugor och gastronomi
Ankomst och parkeringsmöjligheter

Boenden i Maria Alm

Karta Förstora

Sök…

: Skidområde Maria Alm

För närvarande finns inga erbjudanden tillgängliga.