Skidsemester på landet

Inget är mer traditionellt idylliskt än en semester på landet. Att bo i en rejäl bondgård, omgärdat av djurhagar, ängder och orörd natur. Ännu behagligare blir det när gården ligger i Alperna och är omgärdat av ett vackert bergspanorama. Här kan skid- och snowboardåkare hitta en perfekt kombination av lantidyll och pistnöje.

På den här sidan hittar du perfekta erbjudanden för familjer som vill kombinera sin skidsemester med lantlig charm.

Skidsemester på landet
Skidsemester på landet

Goda skäl att boka en skidresa på en bondgård

Att bo på en bondgård under skidsemestern ger dig ett mångsidigt och naturnära utbud av möjligheter. För barnen är det en härlig naturupplevelse att få lära känna de olika djuren på nära håll. Många gårdar erbjuder halv- eller heldagsbarnpassning, så att föräldrarna tryggt kan ge sig ut i skidområdet, medan de små får leka i lekladan, uppleva hur man matar grisar och hönor, mjölkar kor eller utmanar varandra på snöbollskrig. Om gården också har hästar brukar finnas möjlighet att göra spännande ridturer genom snön eller romantiska slädturer. En upplevelse som uppskattas av både gammal och ung. På kvällen kan man njuta av lugnet och en punsch i sällskapsrummet framför en sprakande öppen spis, samtidigt som snön faller utanför fönstret.

Var kan man åka på en bondgårdsskidresa?

Fler och fler semestergäster får upp ögonen för att skidsemestra på en bondgård, och följaktligen ökar också utbudet. Till exempel erbjuds denna typ av skidresa på Bauernhof-Pension Wassererhof i Gerlos. Det gemytliga bondgårdspensionatet har ett lugnt läge i ortsdelen Gmünd, ca 3 km från Gerlos och Isskogelbahn i Zillertal Arena. Där kan man spendera en idyllisk skidsemester bland kor, hästar, grisar, hönor och katter.

Är det något speciellt man bör tänka på inför en skidresa på en bondgård?

Om man planerar en skidresa på en bondgård tänker man oftast på lyckliga, frigående djur. Tyvärr gäller det inte alltid och överallt. Eftersom en bondgårdsskidresa oftast marknadsförs som "hållbar turism" är det också viktigt att tänka på att resa miljömedvetet och att djuren inte upplever massdjurhållning, inte minst för att undvika att barnen får lära sig fel sätt att ta hand om djuren. Dessutom är det viktigt att tänka på allergier. Särskilt om man lider av pälsdjursallergi kan livet på bondgården bli problematiskt. Bäst är om du tar med extra kläder, som tillåts bli smutsiga, så att barnen kan träffa djuren i stallet utan problem. Om du har detta i bakhuvudet så är vi säkra på att skidsemestern på bondgården blir en oförglömlig upplevelse!