Snowboardresor – passande erbjudanden för snowboardåkare

Letar du efter känslan av gränslös frihet? Då finns det inget bättre än en snowboardsemester. Finns det egentligen någon större känsla av frihet än att, i bekväma boots, njuta av vintersport med en snowboard under fötterna, att glida genom den mjuka snön, omgiven av vackra och mäktiga bergsmassiv?

Oavsett om du ger dig iväg på din första snowboardresa, eller om du redan är en van snowboardare, så har vi massor av erbjudanden för alla som älskar vintersport. Här har vi samlat våra toppresmål och erbjudanden för skidhotell. I Österrike, Frankrike, Tyskland, Schweiz och Italien har vi ett oslagbart utbud av skidområden för din nästa snowboardsemester. Och även i länder som Tjeckien och Polen har perfekta förutsättningar för en lyckad snowboardresa. Titta igenom vårt utbud redan nu!

Snowboardresor – passande erbjudanden för snowboardåkare
Snowboardresor – passande erbjudanden för snowboardåkare

Varför åka snowboard?

För många vintersportare är snowboard- och skidåkning inte rena sportgrenar. Istället rör det sig om en kombination av oförglömliga upplevelser i naturen - med fantastisk utsikt över vita landskap och snöklädda bergstoppar, och en känsla av frihet. Med andra ord, en perfekt kombination av idrott och avkoppling. Om du ännu inte varit på snowboardresa eller åkt snowboard så rekommenderas starkt att börja med snowboardlektioner. Med lite envishet får du snart uppleva känslan som beskrivs här ovanför, och du kommer definitivt inte ha gjort din sista skidresa.

Var ska man åka på snowboardsemester?

De bästa skidområdena för snowboardåkare finns i Frankrike, Österrike, Schweiz och Italien. Breda och långa nedfarter, knappt några släpliftar, få transportnedfarter - det är några av egenskaperna som gör att snowboardåkare känner sig hemma här. Glaciärskidområdet vid Kitzsteinhorn i österrikiska Kaprun, till exempel, erbjuder inte bara hög snösäkerhet utan också en mängd pister för både snowboardnybörjare och rena proffs. Bland freerideåkare är djupsnönedfarterna särskilt uppskattade, och för freestyleåkare väntar funparker på att utforskas. Erfarna snowboardåkare hittar även utmaningar i bland annat Chamonix i Frankrike, där det stora utbudet av offpiståkning ger freerideäventyr utöver det vanliga. Värda att nämna är också skidområdena i Val Thorens, Les 2 Alpes, Kaunertaler Gletscher, Zillertal, Zermatt, Engelberg, Davos och Livigno. Om man vill ha ett extremt brett utbud av pister rekommenderas skidregionen Super Ski Card, där man ges tillgång till över 2 750 pistkilometer i regionerna Zell am See/Kaprun och Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Eftersom vintern omfattar många helgdagar och lov väljer många att åka på skid- eller snowboardsemester över jul, nyår eller påsk. För ensamresande eller par är t.ex. de många wellnesshotellen ett populärt val. Här kan man verkligen koppla av efter snowboardåkningen. SnowTrex har också ett stort utbud av passande skidboenden för familjer - oavsett om man föredrar hotell med halvpension eller lägenhet med självhushållning. Om man efter skidåkningen vill festa loss med klassisk after ski finns hos SnowTrex också ett stort utbud av skidorter med party i fokus, t.ex. Ischgl, Mayrhofen och Sölden.

Snowboardresor - vad bör man tänka på?

För en snowboardresa finns ett antal grundförutsättningar att bocka av. Som snowboardnybörjare rekommenderas att i första hand hyra utrustning hos en skid- eller snowboarduthyrningsfirma, eller kanske låna av någon kompis. Förutom skidunderställ hör också skid- eller snowboardbyxor, -jacka, skidglasögon, handskar och hjälm till snowboardutrustningen. Självklart också själva snowboarden samt snowboardboots.

Förutom utrustningen är valet av skidområde också en viktig faktor för en lyckad snowboardresa. Smalare nedfarter, transportleder eller släpliftar är inga höjdare för snowboardåkare. För nybörjare kan det vara bra att satsa på ett skidområde med många blå nedfarter, medan mer erfarna åkare kan sikta in sig på ett skidområde med funparker, djupsnöbackar och offpistnedfarter, som ger en omväxlande och mångsidig åkupplevelse.