Skidsemester i Tyrolen

Tyrolen är ofta ett av de första orden man kommer att tänka på när man börjar planera sin nästa skidresa. Förbundslandet gör reklam för sitt stora semesterutbud med hjälp av sin slogan "Herz der Alpen", eller "Alpernas hjärta" på svenska, och här kan alla hitta sin favoritnedfart. Oavsett vilka förväntningar du har på din skidsemester så bjuder denna stora och mångsidiga region på mängder av alternativ. Är du nyfiken på vad vi erbjuder i Tyrolen? Ta dig i så fall en närmare titt på dessa erbjudanden!

Skidsemester i Tyrolen
Skidsemester i Tyrolen

Skidregionen Tyrolen

Namnmässigt är Tyrolen antagligen Alpernas mest kända skidregion. Och med sina ungefär 80 skidområden finns här skid- och snowboardområden som passar alla, oavsett erfarenhetsnivå. Tack vare glaciärnedfarter som håller öppet ända fram till juni kan man faktiskt njuta av snön här även under hösten och våren. En egenskap som gör skidregionen till en skidåkares dröm! När det gäller utbudet av andra vintersportmöjligheter kan man knappast klaga. Skridskoåkning, kälke, vintervandring, hundspann och mycket mer: Tyrolen har allt ett vintersporthjärta kan önska.

Skidåkning i Tyrolen

I Tyrolen väntar runt 3 400 mångsidiga pistkilometer belägna på mellan 600 och 3 340 meters höjd på att utforskas. Med sina bekväma liftar och moderna infrastruktur är regionen väldigt populär, både bland nybörjare och rena proffs. Barnfamiljer har ett brett utbud av gröna, blå och röda nedfarter, och för experter och erfarna vintersportare finns passande resmål med svarta utmaningar vid t.ex. Arlberg eller i Zillertal. Även för freestyleåkare och kvällsskidåkare finns ett stort urval av möjligheter i Tyrolens skidområden.

Tack vare Tyrolens många sammankopplade skidområden, så kallade liftkortsförbund, får man ut mycket frihet och omväxling med ett och samma liftkort. De flesta områden erbjuder rabatter för pensionärer och barn. Det största liftkortsförbundet heter Snow Card Tirol, och ger dig gränslöst skidnöje i hela förbundeslandet. Självklart finns också egna liftkort för varje skidområde, särskilda liftkort för glaciärnedfarter och t.ex. säsongskort för skidåkare med kronisk snölängtan.

Andra aktiviteter i Tyrolen

I en toppregion som Tyrolen får man valuta för pengarna inte bara i nedfarterna, utan också utanför skidområdena. Till exempel har Tyrolen runt 4 000 km längdskidspår, 250 kälkbanor och 3 900 km vintervandringsleder. De leder längs frusna sjöar och genom djupa, snötäckta skogar. På kvällen kan man bege sig till någon av många restauranger med lokala tyrolska läckerheter och avnjuta en och annan snaps.

Låt dig förtrollas av Alpernas hjärta! Med våra erbjudanden i Tyrolen blir din skidsemester 2018/2019 en riktig höjdare!